Az alma 7 áldásos egészségügyi hatása
Az amla fogyasztás fontosságára hívja fel a figyelmet Magyarország Kormánya a következő plakáttal!
Az ősz beköszöntével egyre gyakrabban fogyasztunk a finom lédús almákból. Ez a gyümölcs nem csak, hogy jó hatással van a szervezetünkre, de segít a fogyásban is, véd a szív betegségek és a magas koleszterint ellen, ráadásul ilyenkor ősszel számos fajtájából válogathatunk.
De miért pont az alma? 2004-ben tudósok több, mint 100 élelmiszer antioxidáns koncentrációját vizsgálták meg. Az ősz egyik kedvenc gyümölcse az alma ebben a versenyben egy igen előkelő 12. helyet ért el. A benne található antioxidáns vegyületek segítenek megelőzni, és kijavítani az oxidációs károkat, a benne található vitaminoknak hála, kiváló egészségmegőrző hatása van, emellett több mint 20 -féle ásványi anyag található benne, melyek jelentősen hozzájárulnak szervezetünk megfelelő működéséhez. |
Az egészséges, hófehér fogak titka
Bár az alma nem váltja le a fogkefét, de fogyasztása serkenti a nyáltermelést a szájban, egyúttal távol tartja a baktériumokat, és csökkenti a fogszuvasodás kialakulásának esélyét.
Szívvédő csodaszer
Kutatások bebizonyították, hogy a magas oldódó rost bevitele lelassítja a koleszterinben gazdag lepedék lerakódását az artériákban. Az almában található fenolos vegyületek megakadályozzák, hogy rossz koleszterin kerüljön a szervezetbe, és megszilárduljon az érfalakon. Amikor a koleszterines lepedék bejut az artériákba, lecsökkenti a vér áramlását a szívhez, ami koszorúér betegséget eredményezhet.
Fogyj almával!
Szakértők szerint, számos olyan betegség kapcsolatba hozható napjainkban a túlsúllyal, mint a szívbetegség, a stroke, magas vérnyomás, és 2-es típusú cukorbetegség. A súly csökkentéshez és az általános egészségügyi állapot javításához az orvosok rostban gazdag étrendet javasolnak. Az élelmi rostok fogyasztása hosszan tartó telítettség érzetet nyújt, anélkül, nagy mennyiségű kalóriához juttatná a szervezetet.
Az immunrendszer őre
A piros alma egy antioxidáns hatású kvercetin nevű anyagot tartalmaz. A legújabb tanulmányok szerint, a kvercetin erősíti az immunrendszert, ezáltal óvja a a szervezetet a hideg hónapokban a baktériumoktól.
Almával a magas vérnyomás ellen
Egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy egy harmada a rákos megbetegedéseknek, a fele a szív és érrendszeri betegségeknek, valamint a magas vérnyomás a nem megfelelő diétának tulajdonítható. Mivel az alma gazdag kaliumban, ásványi anyagban, segít a vérnyomás szabályozásában és csökkenti a stroke kockázatát.
Az asztma ellenszere
Az Aberdeen Egyetemen végzett kutatás szerint, az antioxidánsban és vitaminokban gazdag étrend segíthet megelőzni az asztmás betegségek kialakulását. A kutatók azt találták, hogy amikor a gyerekek belekortyoltak az almalébe, a tünetek is enyhültek. Dr. Peter Burney mindezt azzal magyarázta, hogy az almában található fitokemikáliák, mint a flavonoidok, és a fenol segít enyhíteni a gyulladást a légutakban.
Almával az erős csontokért
Egy tanulmány bebizonyította, hogy phloridzin nevű flavonoid, mely egyébként az almában is megtalálható, véd a csontritkulás ellen, és növeli a csontsűrűséget. A gyümölcs gazdag bórban, mely szintén erősíti a csontokat.
A magyar almák kiváló minőségűek így fogyasztásukat mindenki számára ajánljuk. Ha pedig nem tudunk hozzájutni, akkor sem kell lemondanunk értékeiről, hisz a Tedeji 100%-os natúr gyümölcslevek kíméletes eljárással készülnek, hogy a vitaminokat megőrizve kerüljenek a fogyasztó asztalára!
100% natúr ivólevek, tartósítószert, mesterséges színezéket, egyéb adalék-anyagokat nem tartalmaznak!
A termék kiszerelése: 3 literes ivólé, 5 literes ivólé
Az előállítási eljárás rövid leírása:
A fajtánként válogatott, "romlóhibamentes" alma a mosóba kerül, ahol az áztató majd lemosó mosás történik. Innen juttatjuk az almát a centrifugális darálóba, mely megfelelő szemcseméretűre aprítja a gyümölcsöt. A darálóból gravitációs úton kerül a zúzalék a szalagprés garatjába. A nyers préslevet rozsdamentes acél tálcán gyűjtjük össze, ahonnan szivattyú segítségével puffertartályba kerül. Az ülepítő tartályokban a nyers préslé néhány órán keresztül (6-8 óra) ülepedik, ahonnan szivattyú segítségével a gáz üzemű pasztőr hőcserélőjébe juttatjuk el. Itt a levet 78-82 C fokra melegítjük. Ez kíméletes pasztörizálást jelent, hogy a lében lévő cukrok ne karamellizálódjanak, a fehérjék ne csapódjanak ki, viszont az értékes ásványi anyagok, vitaminok megmaradjanak, ugyanakkor a veszélyes mikroorganizmusok elpusztulnak. Ezt a pasztörizált levet a beápített szivattyú a bag-in-box (zsák a dobozban) töltőbe továbbítja. A gép elektronikus mérleggel van felszerelve, amely gramm pontosságú töltést tesz lehetővé. A töltést követően bepattintjuk a csapot, majd a teletöltött zsákot a dobozba csúsztatjuk, ahol a lé lassan, fokozatosan egy nap alatt hűl vissza szobahőmérsékletre. A csapok felbontás után is légmentesen zárnak, így az ital hűtés nélkül minimum 3 hétig fogyasztható.
Tovább a 100%-os TEDEJI gyümölcslevekhez!
A termékekkel kapcsolatban bármilyen kérdésre szívesen válaszolunk!
Üdvözlettel: az embiodebrecen csapata