Termékeink

Meggy - a gyulladáscsökkentő és antibakteriális gyümölcs



Meggy - a gyulladáscsökkentő és antibakteriális gyümölcs

 

A korszerű táplálkozásban egyre nagyobb hangsúlyt kap az ételek ásványi anyag tartalma, hiszen ezeket az emberi szervezet nem tudja előállítani, ezért kívülről pótolja azt. Egyes ásványi anyagok és nyomelemek természetes forrásból történő pótlására kiválóan alkalmasak a gyümölcsök és zöldségek.

 

A meggy daganatellenes, fájdalom- és gyulladáscsökkentő

 

Világszerte számos kutatócsoport vizsgálta a piros termésű gyümölcsfajokat. A meggy antioxidáns tulajdonságainak kutatásában eleinte a gyümölcs színét adó antocianin vegyületeket kutatták, s mára sikerült is 17 antioxidáns összetevőt kimutatniuk, többek között melatonint, perillil-alkoholt, ellagénsavat, és flavonoidokat.


A perillil-alkoholról azt gondolják a kutatók, hogy a daganatsejtek növekedésének gátlásával a rák minden fajtája ellen hatásosnak bizonyulhat. Az antocianinok, ugyanolyan magas antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással hozhatók összefüggésbe, mint egyes ismert fájdalomcsillapító gyógyszerek. A Baylor Kutatóintézet vizsgálata azt mutatta, hogy a meggykivonat napi dózisa több mint 20 százalékkal csökkentette a csont-ízületi gyulladás okozta fájdalmat, így a sportolók számára is számos előnyökkel járhat.

 

A meggy segíti az elalvást

 

Az este elfogyasztott 0,3 dl meggylé jelentősen megemelte az alvási ciklust szabályozó melatonin hormon szintjét a szervezetben, így fogyasztása természetes altatóként segíthet az álmatlanságban szenvedőknek a European Journal of Nutrition szaklapban közzétett tanulmány szerint .

 

A meggy anyagcsere hatásai

A meggy gyümölcs leve segíthet az emésztési zavarok enyhítésében, serkenti az anyagcserét, jótékony hatású különböző máj eredetű zavarokban és vérszegénységben. A népi gyógyászat szerint gyümölcse enyhíti a hörgők gyulladását is.

 

A meggy gyümölcs jelentős mennyiségű ásványi anyagot, Na,K, Ca, Mg, P-t valamint nyomelemeket Fe, Cu, Zn tartalmaz. Kalcium tartalmát csak a csipkebogyó, a szeder és a banán haladja meg.

Savtartalma igen magas, melyet csak a csipkebogyóé közelít meg és csak a szeder és a feketeribiszke savtartalma haladja meg. Kisebb mennyiségben tartalmaz C-vitamint.

 

A meggy magas savtartalma mellett közepes szénhidráttartalommal bír, mely alapján bátran beilleszthető a cukorbetegek étrendjébe is.

 

A meggy antibakteriális hatása

 

A meggy – jelentős antibakteriális hatásának köszönhetően – kiemelt szerepet kaphat a szájhigiénében mivel biológiailag aktív hatóanyagai számos baktériummal szemben hatásosnak bizonyultak, míg a jótékony Lactobacillus fajokra nem. A meggylé antibakteriális hatása forralás és fagyasztás után is megmarad.

 

A meggy nemcsak egészséges, szépít is

 

Ez a finom gyümölcs, különböző bőrproblémák, mint például a rosacea, vagy pattanásos gyulladt, aknés arcbőr esetében gyulladáscsökkentő és baktériumölő hatása miatt kiváló hatású lehet.

Az antioxidánsokban gazdag meggy védi a bőrt a szabad gyökök okozta káros hatásoktól, bőrvilágosító tulajdonsága miatt halványítja az arcon található sötét foltokat.

 

 

Szeretnék meggylevet vásárolni!

 

 

Hagyj üzenetet!
Jelenleg nem elérhető
Ügyintézőnk 9-15 óra között válaszol kérdéseire!