Termékeink

MIKROBIOVET Kiegészítő takarmány lovak részére

A Mikrobiovet egy fermentált mikroorganizmusokat, gyógynövénykivonatokat tartalmazó, aromatikus, étvágynövelő kiegészítő takarmány, amelyet számos országban nagy sikerrel alkalmaznak a haszonállatok takarmányozásában.

Bruttó ár: 3.632 Ft
db

                                  

Az Effektiv Mikroorganizmusok (EM-BIO és a MIKROBIOVET) által nyújtott előnyök a lótartásban
  • egészségesebb környezet,
  • a kellemetlen szagok megszűnnek
  • kevesebb gyógyszerre van szükség,
  • erősödik az állatok immunrendszere,
  • súlygyarapodás,
  • jobb stressz tűrő képesség,
  • nyugodt állatok
 
A lovak nagyon érzékeny állatok. Ennek megfelelően reagálnak az Effektív Mikroorganizmusokra. Nagyon hálásak a gondozott helyért, ha az istállót EM-BIO oldattal permetezzük be. Ezzel kellemes környezetet biztosíthatunk lovainknak, mivel az oldat megköti a kellemetlen szagokat, így az ammónia gáz nem kerül az állatok szemébe és orrába, távol tarja a legyeket, mérséklődik a porképződés.Akár a többi emlősnél a mikroorganizmusoknak a bélbe és az emésztőrendszerbe kell kerülnie. Ezt a táplálékon, vagy a vízen keresztül juttathatjuk be a MIKROBIOVET anyag alkalmazásával. EM-BIO az ausztriai Bio Garancia Egyesület és a BIOKONTROLL Hungária Egyesület listáján is szerepel. A MIKROBIOVET mikroorganizmusai a nyílt sebre kijuttatva is gyorsan hatnak: az antioxidáns és betegséglenyomó hatásnak köszönhetően gyorsítják a seb gyógyulását és csökkentik az elfertőződés kockázatát.

A MIKROBIOVET egy fermentált mikroorganizmusokat, gyógynövénykivonatokat tartalmazó, aromatikus, étvágynövelő takarmányadalék, amelyet számos országban nagy sikerrel alkalmaztak a takarmányozásban. 

Hatására állataink immunrendszere erősödik, bélrendszerük mikrobiális egyensúlya helyreáll, javul az étvágyuk, nyugodtabbá vállnak és a stressz tűrő képességük jelentősen megnövekszik. A MKROBIOVET biotermesztésben előállított, megerjesztett gyógynövények – mint a kömény, cickafark, ánizs, édeskömény, nyírfalevél, aranyvessző, rozmaring,borsmenta, hibiszkuszgyökér, eperlevél,valamint a természetben szabadon fellelhető mikroorganizmusok, cukornádmelasszal és vízzel elkevert elegyéből áll össze.

 

Alkalmazás

Az istálló bepermetezése

Magasnyomású tisztítóval végzett alapos tisztításra 1:4-es hígítású EM-BIO + víz keveréket használjunk, gondosan lefedve vele a teljes felületet. A továbbiakban: boxonként 1/8 l EM-BIO-t hígítás nélkül permetezővel, vagy ködképző géppel heti 2-3 alkalommal permetezzünk ki a boxfalakra, valamint a talajfelszínre (szalmára vagy faforgácsra). Ahova az állat rendszeresen ürít, vizel, valamivel többet juttassunk ki, ezáltal az ammónia megkötődik. Faforgács használata esetén is bővebben kell kijuttatnunk az anyagból, mert a forgács sok nedvességet felszív. A melegebb hónapokban az állatok nagyon kedvelik, ha 1:20-as hígítású EM-BIO oldattal lepermetezzük őket.Az alom és a boxok kezelését a felülalmozás előtt végezzük el. 
Az alomban lejátszódó rothadási folyamatok az EM-BIO kezelések hatására erjedéssé alakulnak át, így jelentősen csökken az állatokat irritáló ammónia-képződés. Az alomban lejátszódó komposztálási folyamatok alacsony hőmérsékleten, 37°C-on történnek.

 

 A MIKROBIOVET, ill. az EM-BIO Bokashi alkalmazása a lovaknál

Ivóvízbe keverve

 40 liter ívó vízre számolva lovanként, 4cl MIKROBIOVET szükséges naponta. Ez a mennyiség folyamatosan itatható. Keverési arány 1liter MIKRO-BIOVET:1000 liter víz. 

Takarmányba keverve

0,4-0,7% MIKROBIOVET szárazanyag felvételre számítva (táp, széna, siló stb.); naponta kb. 60ml MIKROBIOVET-et adagoljunk. A MIKROBIOVET antioxidáns tartalmának köszönhetően a ledarált gabona nem indul bomlásnak.

Stresszhelyzetben (szállítás, ellés, … stb.)

2 héttel előtte a MIKROBIOVET mennyiség dupláját adjuk, ill. 0,5 kg EM-BIO Bokashi-t naponta.  

Csikóknál

Szülés után közvetlenül 2-3 ml MIKROBIOVET-et adjunk be szájon át, a továbbiakban ugyanannyit naponta.∙ a 2.héttől: 10 ml MIKROBIOVET-et naponta, két adagra felosztva∙ a 8.héttől: 20 ml MIKROBIOVET-et naponta, két adagra felosztva∙ A 3. hónaptól kezdve minden korosztálynak 40 ml MIKROBIOVET-et adjunk naponta, két adagra felosztva. 

Sérülések kezelését

A MIKROBIOVET hígítatlan oldatával végezzük.A lábvégeket, a patákat hetente permetezzük le a tömény, hígítatlan oldattal.

   
   
   
   
   
   
   


«« Vissza
Hagyj üzenetet!
Jelenleg elérhető
Ügyintézőnk 9-15 óra között válaszol kérdéseire!